What a ride!

Toen ik zo‘n elf jaar geleden met de opleiding Handleeskunde & Coaching begon, was het echt nog ‘een ding’. Ook voor mij. Terwijl mijn ene been nog in de zakelijke wereld stond, was ik heel voorzichtig en muisstil de kracht van de spiritualiteit en de persoonlijke ontwikkeling aan het ontdekken. 𝘞𝘩𝘢𝘵 𝘢 𝘳𝘪𝘥𝘦! Mijn ervaringen deelde ik zo nu en dan met mensen waarvan ik wíst dat ze ervoor open stonden, maar voor alle anderen hield ik deze grotendeels verborgen. Ik had geen zin in sceptische opmerkingen of cynische grappen…

Langzaamaan werd ik steeds meer open over ‘mijn nieuwe kant’ (want zo voelde het nog…). En begonnen mensen uit mijn omgeving te zien wat het met mij deed. Mijn zelfontwikkeling ging als een speer, ik werd de betere (échte) versie van mezelf en begon dit ook naar buiten toe uit te stralen. En wat ik nooit had kunnen bedenken, was de wending die dit verhaal nam: mensen uit mijn omgeving vroegen of ik ook hún handen wilde lezen. Yes, ook (of misschien wel júist) de ‘rationele, zakelijke, ik-heb-niks met intuïtie of spiritualiteit-types’ klopten bij mij aan…

Ik begon deze 𝘫𝘰𝘶𝘳𝘯𝘦𝘺 puur voor mezelf, maar uiteindelijk bleek dit slechts het begin te zijn. Inmiddels heb ik er ik-weet-niet-hoeveel vlieguren op zitten. Heb ik mensen uit allerlei functies en met diverse achtergronden kunnen helpen om weer te ‘connecten’ met hun zielsverlangen, hun missie. Heb ik hun vertroebelde visie weer kunnen verhelderen. Heb ik ze (opnieuw) laten kennismaken met hun unieke talenten en krachten. Maar heb ik ook de schaduwkanten blootgelegd. En ik weet uit ervaring dat exact deze mix van ingrediënten de power, zelfliefde en het zelfvertrouwen geeft die keihard nodig is in het leven.

Ps: eigenlijk, diep van binnen, is íedereen een beetje spiritueel aangelegd.