alleen maar vrouwen met paars haar & gekleurde gewaden? Het tegendeel bleek gelukkig waar..

Suzan Broersen - Handlijnkunde

Na mijn bachelor Tourism & Management ben ik de reiswereld ingerold. Met super veel plezier kocht ik vakantiehuizen in binnen- en buitenland in en begeleidde ik andere inkoopagenten in hun werk. In mijn vrije tijd reisde, feestte en sportte ik me suf. Heerlijk. En toen werd ik bijna dertig… Ik zocht verdieping.

Al jaren snuffelde ik weleens op websites over handlezen, maar steeds klikte ik ze weer weg. Te zweverig. Totdat ik de website van Ellen Duim ontdekte. En het mooie was: ze bood een cursus van slechts drie maanden aan. Deze tijd was te overzien.

Voor de eerste les was ik een beetje huiverig. Er zouden toch niet alleen maar vrouwen met paars haar en gekleurde gewaden zitten? Het tegendeel bleek waar. Dit waren stuk voor stuk intelligente, zelfbewuste dames die allemaal, net als ik, geïnteresseerd waren in handlijnkunde en niet bang voor een stuk zelfreflectie.

Het zou niet eerlijk zijn als ik zou zeggen dat ik de materie makkelijk vond. Want dat vond ik niet. Het was puzzelen. Het was studeren, begrijpen, oefenen. Toch merkte ik vrij snel dat ik er feeling mee had. Natuurlijk, ik moest net als ieder ander de betekenis van de vele lijnen, patronen en vormen leren, maar ik voelde instinctief aan welke aspecten in de handen de aandacht vroegen en ik moest koppelen om tot een verhaal te komen.

Na drie maanden had ik de cursus afgerond en gaf ik me op voor de volledige tweejarige studie Handanalyse & Coaching. Na het behalen van mijn diploma was ik gediplomeerd handanalist. Ik besloot nog een Master van een half jaar hieraan vast te plakken, die mij leerde om de gezondheidsaspecten in de handen te herkennen.

Wat ik persoonlijk in die jaren heb geleerd valt bijna niet onder woorden te brengen. Zoveel, zo intens en diep. Handlezen raakt je, of je nu wilt of niet. Die handen, die liegen namelijk niet, nooit. Dus ja, ik, als dertiger die nog zoveel te leren had, werd geconfronteerd met mijn maniertjes, blokkades en met mijn talenten en kracht. En toen ging mijn ontwikkeling, op alle vlakken, in een sneltreinvaart…

Al tijdens mijn studie vroegen mensen uit mijn directe omgeving of ik hun handen wilde lezen. Natuurlijk! Het voelde voor mij logisch dat iets dat goed was voor mij moest worden doorgegeven. En na het behalen van mijn diploma besloot ik daarom op grotere schaal handleesconsulten en workshops te geven.

Inmiddels heb ik mijn business uitgebreid met online trainingen en business trainingen. Ik vind het fantastisch om deze sterke materie te kunnen inzetten om anderen te helpen.

Na mijn bachelor Tourism & Management ben ik de reiswereld ingerold. Met super veel plezier kocht ik vakantiehuizen in binnen- en buitenland in en begeleidde ik andere inkoopagenten in hun werk. In mijn vrije tijd reisde, feestte en sportte ik me suf. Heerlijk. En toen werd ik bijna dertig… Ik zocht verdieping.

Al jaren snuffelde ik weleens op websites over handleeskunde, maar steeds klikte ik ze weer weg. Te zweverig. Totdat ik de website van Ellen Duim ontdekte. En het mooie was: ze bood een cursus van slechts drie maanden aan. Deze tijd was te overzien.

Voor de eerste les was ik een beetje huiverig. Er zouden toch niet alleen maar vrouwen met paars haar en gekleurde gewaden zitten? Het tegendeel bleek waar. Dit waren stuk voor stuk intelligente, zelfbewuste dames die allemaal, net als ik, geïnteresseerd waren in handleeskunde en niet bang voor een stuk zelfreflectie.

Het zou niet eerlijk zijn als ik zou zeggen dat ik de materie makkelijk vond. Want dat vond ik niet. Het was puzzelen. Het was studeren, begrijpen, oefenen. Toch merkte ik vrij snel dat ik er feeling mee had. Natuurlijk, ik moest net als ieder ander de betekenis van de vele lijnen, patronen en vormen leren, maar ik voelde instinctief aan welke aspecten in de handen de aandacht vroegen en ik moest koppelen om tot een verhaal te komen.

Na drie maanden had ik de cursus afgerond en gaf ik me op voor de volledige tweejarige studie Handanalyse & Coaching. Na het behalen van mijn diploma was ik gediplomeerd handanalist. Ik besloot nog een Master van een half jaar hieraan vast te plakken, die mij leerde om de gezondheidsaspecten in de handen te herkennen.

Wat ik persoonlijk in die jaren heb geleerd valt bijna niet onder woorden te brengen. Zoveel, zo intens en diep. Handlezen raakt je, of je nu wilt of niet. Die handen, die liegen namelijk niet, nooit. Dus ja, ik, als dertiger die nog zoveel te leren had, werd geconfronteerd met mijn maniertjes, blokkades en met mijn talenten en kracht. En toen ging mijn ontwikkeling, op alle vlakken, in een sneltreinvaart…

Al tijdens mijn studie vroegen mensen uit mijn directe omgeving of ik hun handen wilde lezen. Natuurlijk! Het voelde voor mij niet meer dan logisch dat iets wat goed was voor mij zeker moest worden doorgegeven. En na het behalen van mijn diploma besloot ik daarom -naast mijn ‘gewone’ baan- op grotere schaal handleesconsulten en workshops te geven.

Inmiddels is dit mijn echte werk geworden. En heb ik mijn business uitgebreid met online trainingen en cursussen. Ik vind het fantastisch dat ik deze sterke materie kan gebruiken om anderen te helpen.