alleen maar vrouwen met paars haar & gekleurde gewaden? Het tegendeel bleek gelukkig waar..

Na mijn bachelor Tourism & Management ben ik de reiswereld ingerold. Met super veel plezier kocht ik vakantiehuizen in binnen- en buitenland in en begeleidde ik andere inkoopagenten in hun werk. In mijn vrije tijd reisde, feestte en sportte ik me suf. Heerlijk. En toen werd ik bijna dertig… Ik zocht verdieping.

Al jaren snuffelde ik weleens op websites over handlezen, maar steeds klikte ik ze weer weg. Te zweverig. Totdat ik de opleiding Handanalyse & Coaching van Ellen Duim ontdekte. Ik besloot ervoor te gaan. Voor de eerste les was ik een beetje huiverig. Er zouden toch niet alleen maar vrouwen met paars haar en gekleurde gewaden zitten? Het tegendeel bleek waar. Dit waren stuk voor stuk intelligente, zelfbewuste dames die allemaal, net als ik, geïnteresseerd waren in handleeskunde en niet bang voor een stuk zelfreflectie.

Het zou niet eerlijk zijn als ik zou zeggen dat ik de materie makkelijk vond. Want dat was niet zo. Het was puzzelen. Het was studeren, begrijpen, oefenen. Toch merkte ik vrij snel dat ik er aanleg voor had. Natuurlijk, ik moest net als ieder ander de betekenis van de vele lijnen, patronen en vormen leren, maar ik voelde intuïtief aan welke aspecten in de handen de aandacht vroegen en ik moest koppelen om tot een verhaal te komen. Na afloop van de studie besloot ik nog een master te volgen, die mij leerde om de gezondheidsaspecten in de handen te herkennen. Na drie jaar studie was ik gediplomeerd handanalist.

Tijdens de studie leerde ik mezelf op een diep niveau kennen en begrijpen. Blokkades, diepe verlangens, angsten, oude patronen… ze kwamen allemaal langs. Confronterend, maar zo goed. Handleeskunde is ontzettend compleet, door deze tool toe te passen kun je iemand in zijn totaliteit ‘lezen’. Niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant! En alleen zo kun je iemand ook echt verder helpen.

Al tijdens mijn studie vroegen vrienden en collega’s of ik hun handen wilde lezen. Na het behalen van mijn diploma besloot ik om op grotere schaal consulten en workshops te geven. Het aanbod is inmiddels uitgebreid met een complete tienweekse online cursus, die ik samen met een collega-handanalist heb opgesteld.

Ik woon in Heiloo, een rustige en groene plaats in Noord-Holland, samen met mijn vriend en dochter. Het strand is op fietsafstand en Haarlem en Amsterdam zijn binnen een half uurtje te bereiken. Voor mij ideaal!

Na mijn bachelor Tourism & Management ben ik de reiswereld ingerold. Met super veel plezier kocht ik vakantiehuizen in binnen- en buitenland in en begeleidde ik andere inkoopagenten in hun werk. In mijn vrije tijd reisde, feestte en sportte ik me suf. Heerlijk. En toen werd ik bijna dertig… Ik zocht verdieping.

Al jaren snuffelde ik weleens op websites over handlezen, maar steeds klikte ik ze weer weg. Te zweverig. Totdat ik de opleiding Handanalyse & Coaching van Ellen Duim ontdekte. Ik besloot ervoor te gaan. Voor de eerste les was ik een beetje huiverig. Er zouden toch niet alleen maar vrouwen met paars haar en gekleurde gewaden zitten? Het tegendeel bleek waar. Dit waren stuk voor stuk intelligente, zelfbewuste dames die allemaal, net als ik, geïnteresseerd waren in handleeskunde en niet bang voor een stuk zelfreflectie.

Het zou niet eerlijk zijn als ik zou zeggen dat ik de materie makkelijk vond. Want dat was niet zo. Het was puzzelen. Het was studeren, begrijpen, oefenen. Toch merkte ik vrij snel dat ik er aanleg voor had. Natuurlijk, ik moest net als ieder ander de betekenis van de vele lijnen, patronen en vormen leren, maar ik voelde intuïtief aan welke aspecten in de handen de aandacht vroegen en ik moest koppelen om tot een verhaal te komen. Na afloop van de studie besloot ik nog een master te volgen, die mij leerde om de gezondheidsaspecten in de handen te herkennen. Na drie jaar studie was ik gediplomeerd handanalist.

Tijdens de studie leerde ik mezelf op een diep niveau kennen en begrijpen. Blokkades, diepe verlangens, angsten, oude patronen… ze kwamen allemaal langs. Confronterend, maar zo goed. Handleeskunde is ontzettend compleet, door deze tool toe te passen kun je iemand in zijn totaliteit ‘lezen’. Niet alleen de bovenste laag, maar helemaal.

Al tijdens mijn studie vroegen vrienden en collega’s of ik hun handen wilde lezen. Na het behalen van mijn diploma besloot ik om op grotere schaal consulten en workshops te geven. Het aanbod is inmiddels uitgebreid met een complete online cursus en trainingen/consulten aan bedrijven.

Ik woon in Heiloo, een rustige en groene plaats in Noord-Holland, samen met mijn vriend en dochter. Het strand is op fietsafstand en Haarlem en Amsterdam zijn binnen een half uurtje te bereiken. Voor mij ideaal!