alleen maar vrouwen met paars haar & gekleurde gewaden? Het tegendeel bleek gelukkig waar..

Suzan Broersen - Handlijnkunde

Na mijn bachelor Tourism & Management ben ik de reiswereld ingerold. Met super veel plezier kocht ik vakantiehuizen in binnen- en buitenland in en begeleidde ik andere inkoopagenten in hun werk. In mijn vrije tijd reisde, feestte en sportte ik me suf. Heerlijk. En toen werd ik bijna dertig… Ik zocht verdieping.

Al jaren snuffelde ik weleens op websites over handlezen, maar steeds klikte ik ze weer weg. Te zweverig. Totdat ik de website van Ellen Duim ontdekte. En het mooie was: ze bood een cursus van slechts drie maanden aan. Deze tijd was te overzien.

Voor de eerste les was ik een beetje huiverig. Er zouden toch niet alleen maar vrouwen met paars haar en gekleurde gewaden zitten? Het tegendeel bleek waar. Dit waren stuk voor stuk intelligente, zelfbewuste dames die allemaal, net als ik, geïnteresseerd waren in handlijnkunde en niet bang voor een stuk zelfreflectie.

Het zou niet eerlijk zijn als ik zou zeggen dat ik de materie makkelijk vond. Want dat vond ik niet. Het was puzzelen. Het was studeren, begrijpen, oefenen. Toch merkte ik vrij snel dat ik er feeling mee had. Natuurlijk, ik moest net als ieder ander de betekenis van de vele lijnen, patronen en vormen leren, maar ik voelde instinctief aan welke aspecten in de handen de aandacht vroegen en ik moest koppelen om tot een verhaal te komen.

Na drie maanden had ik de cursus afgerond en gaf ik me op voor de volledige tweejarige studie Handlijnkunde & Coaching. Na het behalen van mijn diploma was ik gediplomeerd handlijnkundige. Ik besloot nog een Master van een half jaar hieraan vast te plakken, die mij leerde om de gezondheidsaspecten in de handen te herkennen.

Al tijdens mijn studie vroegen mensen uit mijn directe omgeving of ik hun handen wilde lezen. En na het behalen van mijn diploma besloot ik daarom -naast mijn ‘gewone’ baan- op grotere schaal handleesconsulten en workshops te geven.

Na mijn bachelor Tourism & Management ben ik de reiswereld ingerold. Met super veel plezier kocht ik vakantiehuizen in binnen- en buitenland in en begeleidde ik andere inkoopagenten in hun werk. In mijn vrije tijd reisde, feestte en sportte ik me suf. Heerlijk. En toen werd ik bijna dertig… Ik zocht verdieping.

Al jaren snuffelde ik weleens op websites over handlezen, maar steeds klikte ik ze weer weg. Te zweverig. Totdat ik de website van Ellen Duim ontdekte. En het mooie was: ze bood een cursus van slechts drie maanden aan. Deze tijd was te overzien.

Voor de eerste les was ik een beetje huiverig. Er zouden toch niet alleen maar vrouwen met paars haar en gekleurde gewaden zitten? Het tegendeel bleek waar. Dit waren stuk voor stuk intelligente, zelfbewuste dames die allemaal, net als ik, geïnteresseerd waren in handlijnkunde en niet bang voor een stuk zelfreflectie.

Het zou niet eerlijk zijn als ik zou zeggen dat ik de materie makkelijk vond. Want dat vond ik niet. Het was puzzelen. Het was studeren, begrijpen, oefenen. Toch merkte ik vrij snel dat ik er feeling mee had. Natuurlijk, ik moest net als ieder ander de betekenis van de vele lijnen, patronen en vormen leren, maar ik voelde instinctief aan welke aspecten in de handen de aandacht vroegen en ik moest koppelen om tot een verhaal te komen.

Na drie maanden had ik de cursus afgerond en gaf ik me op voor de volledige tweejarige studie Handlijnkunde & Coaching. Na het behalen van mijn diploma was ik gediplomeerd handlijnkundige. Ik besloot nog een Master van een half jaar hieraan vast te plakken, die mij leerde om de gezondheidsaspecten in de handen te herkennen.

Al tijdens mijn studie vroegen mensen uit mijn directe omgeving of ik hun handen wilde lezen. En na het behalen van mijn diploma besloot ik daarom -naast mijn ‘gewone’ baan- op grotere schaal handleesconsulten en workshops te geven.