Heb jij idealistische trekjes?

Kijk je vol bewondering naar de politicus die zich onverschrokken inzet voor de rechten van de mens? Of naar de 75-jarige schoenmaker die nog steeds met hart en ziel de schoenen van mensen repareert en zijn oude ambacht bewaakt? Of naar de leraar die vrijwillig leerlingen met een achterstand bijles geeft? Hoogstwaarschijnlijk ben je dan ook zelf idealistisch ingesteld. ⠀⠀⠀⠀⠀

Het mooie is dat ik, al voordat iemand op consult komt, kan zien of diegene idealistisch is ingesteld. Dit alles aan de hand van de persoonlijke numeroscoop, die wordt berekend met de geboortegetallen. Een numeroscoop geeft verschillende getallen met specifieke informatie over zaken als persoonlijkheid, kindheid, levenslessen, blokkades en uitdagingen weer. Soms staat idealisme zo duidelijk in de numeroscoop, dat ik zeker weet dat deze persoon hiermee iets moet doen. Sterker nog, als die persoon dit in zijn leven nalaat, dan zal hij of zij altijd een gemis voelen. Een soort leegte.

In hoeverre iemand zijn idealisme op groot vlak wil uitdragen, hangt af van de mate van ambitie en doorzettingsvermogen. Tijdens het consult kijk ik daarom naar de handen, waarin ik exact kan zien in hoeverre iemand het idealisme op kleine of grote schaal kan doorvoeren. Is er een duidelijke drive aanwezig? Zijn er wellicht didactische kwaliteiten? Is iemand een aanvoerder of meer een volger in het geheel?

Een idealistisch persoon herkent het gevoel direct. Uiting geven aan idealisme geeft hem of haar enorm veel voldoening. Zijn of haar energiefrequentie stijgt hierdoor. Daarom is het ook zo belangrijk om hier iets mee te doen, in het werk of privé.