Handlezen bij kinderen

Hoe gaat dat precies in z’n werk?

Om te beginnen is het goed om te weten dat de primaire lijnen (de levenslijn, hoofdlijn en hartlijn) evenals de huidpatronen op de vingers al zijn gevormd wanneer een baby wordt geboren. In de loop der jaren vormen zich nog meer lijnen en zo kan een handanalist al bij jonge kinderen karaktereigenschappen, aangeboren talenten, verlangens en gevoelens ‘lezen’. Zo kan op jonge leeftijd al worden vastgesteld waar een kind behoefte aan heeft, welke talenten mogen worden gestimuleerd, waar het kind extra begrenzing in nodig heeft en hoe hij of zij omgaat met emoties/gevoelens. Soms kan zelfs al een duidelijke link worden gelegd naar gezondheid en voeding, als blijkt dat een kind voor bepaald voedsel overgevoelig is of bepaalde organen sneller uit balans raken. In het laatste geval kan een handlezing zelfs duidelijkheid bieden in de situaties waarop dit gebeurt, zodat men als ouder/opvoeder hiermee rekening kan houden.

Voor kleine kinderen is het vaak zinvol om de term ‘superkracht’ te horen. Zo’n superkracht kan variëren van tekenen, schrijven, zingen tot aan het nemen van verantwoordelijkheid, een sterk rechtvaardigheidsgevoel of het stellen van grenzen. In alle gevallen is het ontzettend goed om je als kind bewust te zijn van deze aspecten. Op die manier neem je ze namelijk serieus. Als kind en dus later ook als volwassene. Soms is een superkracht niet alleen maar ‘super’, maar kan het ook in de weg zitten. Zoals een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Een handlezer zal deze superkrachten daarom goed aan een kind uitleggen. Inclusief duidelijke praktijkvoorbeelden, zodat het kind leert om hiermee om te gaan.

Pubers vragen een andere benadering. Vaak lukt het ze niet om een studiekeuze te maken. Of ze ontlopen hun verantwoordelijkheden. Als ouder/opvoeder kan dit enorm frustrerend zijn. Een handlezing biedt vaak dé oplossing. Een handlezer is voor hen vaak een onbekende die in korte tijd hun ziel weet te raken. Ondanks hun scepsis kúnnen ze er niet omheen: de informatie klopt en vaak worden er details benoemd die ze eigenlijk zelf nooit delen. Omdat hun zielsverlangen zo duidelijk naar voren komt, wordt er een vuurtje aangewakkerd. Talenten, blokkades en valkuilen worden middels voorbeelden duidelijk benoemd en de pubers krijgen praktische tips en handvatten, zodat ze de juiste richting op kunnen. Doordat een handlezer vaak gebruik maakt van numerologie, kunnen specifieke beroepen en sectoren worden gekoppeld aan hun karaktereigenschappen en talenten. Zo kan er duidelijk worden verteld wat goed bij hen past én waarom.

Lijnen in de handen zijn altijd in ontwikkeling. Zo kunnen er tendensen voor de toekomst worden gezien, maar zal een toekomstvoorspelling nooit worden gedaan. Het is de bedoeling in het leven dat men zelf zijn toekomst schrijft. Een handlezing is bedoeld als leidraad, om richting en duidelijkheid te geven.