Hoe maak je afdrukken d.m.v. inktvellen? Volg deze tips:

  1. Was je handen. Doe ringen en armbanden af.
  1. Leg olijfolie en/of zeep klaar om je handen na afloop mee schoon te maken.
  1. Leg een stuk of vier witte A4tjes klaar.
  1. Leg een pen klaar.
  1. Trek de inktvellen van elkaar (het zijn er twee)
  1. Je legt 1 hand op het inktvel en gebruikt de vingers van je vrije hand om je hand goed aan te drukken. Vinger voor vinger, de duim, de zijkant, de binnenkant tussen de duim en je wijsvinger. Vervolgens draai je het inktvel met je hand erop (dus je haalt je hand er nog niet af!) om en drukt met je vrije hand tegen de achterkant van het inktvel aan, zodat het ‘kuiltje’ van je hand (dat altijd lastig erop te krijgen is) ook goed wordt afgedrukt. Druk de hele hand nog even goed aan en laat deze dan los. Kijk goed naar je hand. Zijn er nog witte plekjes? Druk het inktvel er dan nog even tegenaan.
  1. Vervolgens leg je je hand op het A4tje. Pak de pen en maak een omtrek van je hand en vingers (net als vroeger op de kleuterschool). Om je hand goed op papier te krijgen, leg je je vrije hand aan de onderkant van het A4’tje, draai je je hand om en druk je het kuiltje aan. Draai je hand inclusief A4tje weer om en trek je hand er voorzichtig af.
  1. Je duimtop druk je nog even op het inktvel en druk je vervolgens af op de onderkant van het A4tje. Maak ook hiervan een omtrek en laat het los.
  1. Klaar met hand 1. Ditzelfde doe je met hand 2.